To jsou dnes nejvýznamnější body při plánování kuchyně.
Neměla by pracovní oblast kuchyň spíše usnadňovat práci a snižovat tělesnou zátěž? Zkracovat cesty napříč kuchyní sem a tam a věnovat tak více času odpočinkovým (a ke kloubům šetrným) rekreačním aktivitám?
Trojúhelníkové pracoviště se správným rozvržením tří pracovních oblastí - pro praváky ve směru hodinových ručiček, pro leváky proti směru hodinových ručiček - dokazuje, že zvyky a potřeby uživatelů kuchyní by měly být při plánování kuchyní středem pozornosti.
Dvířka ve spodních skříňkách jsou ergonomicky velmi nevhodná: Uložené předměty musíte pracně hledat, protože nemáte o obsahu skříňky přehled. Musíte se k nim shýbat anebo případně musíte část obsahu skříňky vyndávat, abyste se dostali k hůře dostupným předmětům, uloženým hluboko vzadu.